Už po šestnácté se ve Strakonicích uskuteční Prácheňský ošetřovatelský den. Tradiční setkání zdravotníků bude 24. května v Domě kultury. Konferenci pravidelně pořádá Nemocnice Strakonice, a.s. v květnu, a to k Mezinárodnímu dni sester. Ten připadá na 12. května a je spojen s narozením významné anglické ošetřovatelky a průkopnice v ošetřovatelství Florence Nightingale.

Motto letošního ročníku Prácheňského ošetřovatelského dne zní "Duše a tělo v rovnováze". Tématem přednášek bude duševní hygiena, psychoterapie, zdravé stravování a také cestovatelské tipy a ošetřování ran v divočině.

Předešlé ročníky byly vždy odborně zaměřené na konkrétní medicínské téma a jak se dané problematiky zhostit z pohledu ošetřovatelství. Poslední konference, kterou nemocnice pořádala v roce 2019, nesla motto "Život na hraně". Je symbolické, že od té doby se zdravotníci v dalších dvou letech někdy na té hraně ocitli. „Největší část tíhy boje s covidem byla za poslední dva roky na ošetřovatelských profesích. Proto jsme si při plánování letošní konference řekli, že je na čase, aby zdravotníci začali myslet na sebe. Pojmeme ho bez odborností, jako den pro radost,“ uvedla k letošním tématům hlavní sestra strakonické nemocnice Mgr. Edita Klavíková, MBA.

Konference se každoročně účastní okolo 200 zdravotníků nejen ze strakonické nemocnice, ale i z dalších nemocnici Jihočeského kraje a sociálních domovů.

 

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top