První zájemci dnes přišli na antigenní testy na nemoc covid-19 do testovacího místa ve Vodňanech. To bylo ve spolupráci Nemocnice Strakonice, a.s. a Města Vodňany zřízeno v areálu polikliniky. Vstup do něj je přes zadní vchod – vjezdem pro automobily. V provozu bude počínaje dnešním dnem každou středu od 13:00 do 16:00 hodin. Samotné odběry vzorků zajišťují zaměstnanci strakonické nemocnice. Administrativu spojenou s provozem centra si vzal na starost Městský úřad Vodňany, který zájemce eviduje.


Testovaní jsou pouze předem objednaní zájemci. Za dobu provozu jich personál stihne otestovat šedesát. Příchozí musí mít respirátor nebo dvě roušky. Před testováním předloží kartičku zdravotní pojišťovny a vyplněnou žádanku. Pokud bude výsledek antigenního testu pozitivní, podrobí se pacient ještě důkladnějšímu PCR testu. Ten bude odvezen na vyhodnocení do centrálních laboratoří strakonické nemocnice a o jeho výsledku bude pacient informován SMS zprávou. Potvrzení o výsledku antigenního testu na covid-19 se na místě vydává jen v českém jazyce.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top