V pondělí 9. května začala v Jihočeském kraji TalentAkademie. Na programu má exkurze na odborná pracoviště jihočeských nemocnic, lekce etikety nebo besedu s hercem Jiřím Bartoškou. TalentAkademie se účastní 38 studenůt z 2. a 3. ročníků 19 jihočeských gymnázií. Tentokrát je zaměřená na studenty, kteří chtějí jít studovat medicínu. Hned první den navštívili také Nemocnici Strakonice, a.s., kde je po gastroenterologii provedl primář MUDr. Ivo Horný. Další zastávkou pak bylo Centrum péče o zrak s poutavým výkladem primáře MUDr. Pavla Kristena.
V rámci pondělního programu TalentAkademie nahlédli studenti také do písecké nemocnice. V Českých Budějoviccíh pak absolvovali přednášku o infekčních nemocích s primářem infekčního oddělení českobudějovické nemocnice Alešem Chrdlem. Den zakončili debatou s mistrem etikety Petrem Studenovským. Program TalentAkademie je bude po jihočeských nemocnicích provádět až do středy 11. května.

PŘIPRAVENI POMOCI

Strakonická nemocnice disponuje řadou zdravotnických pracovišť, kde Vám odborníci pomohou řešit Vaše zdravotní problémy. Některá pracoviště mají nadregionální charakter. Současně úzce spolupracujeme s řadou zdravotnických pracovišť, které poskytují superspecializovanou péči.

Go to top