V roce 2023 se ve strakonické porodnici narodilo 563 dětí. Rodilo v ní 558 maminek, které přivedly na svět 275 děvčat a 288 chlapců. Pětkrát se narodila dvojčata – 3x holčičky, 1x chlapci a 1x páreček. Nejmladší mamince bylo 15 let a nejstarší 45 let. Nejmenším miminkem byl chlapec vážící 1350g a největším rovněž chlapec vážící 5000g.
Mezi nejčastější dívčí jména patří Eliška. Těch se loni narodilo 13, Sofií bylo 11 a Aniček a Viktorií shodně 10. Mezi chlapci jasně vede Jakub, kterých se ve Strakonicích loni narodilo 15, Tomášů a Janů 13 , Michalů a Tobiášů 10. Z neobvyklých jmen vybíráme např. Renesmee, Kimberly, Ronja a Vivien u dívek a u kluků Zachariáš, Barnabáš, Matvey a Bryan.
Porodnici ve Strakonicích maminky vyhledávají nejen pro špičkovou zdravotnickou péči, ale také pro řadu dalších služeb, které porodnice nabízí. Mohou docházet na skupinové i individuální předporodní kurzy nebo navštívit porodnici ještě před samotným porodem. Při porodu jim empatický personál umí nabídnout celou řadu úlevových metod včetně zcela přírodní bylinné napářky. Na oddělení šestinedělí jsou jim k dispozici pohodlné pokoje, včetně dvou nadstandardních, kde s nimi může po celou dobu pobytu zůstat i doprovod. Kromě tří jídel denně mají po celou dobu v jídelně na oddělení k dispozici ovoce, cereálie, pečivo a ledničku plnou mléčných výrobků, které si mohou brát dle libosti. Při odchodu domů si mohou zapůjčit také monitor dechu a postýlku. Pokud si v prvním týdnech po porodu maminka není v péči o miminko příliš jistá nebo potřebuje pomoct s kojením, porodní asistentky a laktační poradkyně jsou schopné ji navštívit doma a se vším jí poradit.