S ohledem na vývoj epidemiologické situace vyhlašuje Nemocnice Strakonice, a.s. od soboty 3. října 2020 zákaz návštěv na Plicním oddělení. Zákaz návštěv se nevztahuje na osoby v terminálním stádiu jejich onemocnění. Návštěvu pacienta může ve zcela výjimečných případech a na nezbytně nutnou dobu povolit pouze primářka oddělení či ošetřující lékař.

Na ostatních odděleních Nemocnice Strakonice, a.s. platí nadále omezený režim návštěv:
1) Při příchodu na lůžkové oddělení se pacienti a návštěvy musí ohlásit u personálu a dbát jeho pokynů.
2) V jednom okamžiku mohou být u hospitalizovaného pacienta přítomny na návštěvě maximálně dvě osoby a současně nemůže být návštěva u dalšího pacienta.
3) Návštěvníci musí být zdraví. Nesmí mít případné symptomy onemocnění COVID19 (zejm. kašel, rýma, zvýšená teplota nad 37 ⁰C, bolest v krku, bolesti svalů, ztráta chuti, čichu).
4) Během návštěvy je povinné používat ochranu nosu a úst (roušku).
5) Zásadně prosíme, aby návštěvy využily pro návštěvu prostor mimo lůžkové oddělení (např. nemocniční park, atria, vestibuly a podobně), za tímto účelem nemocnice připravuje možnost posezení, kde bude zajištěna desinfekce ploch. V rámci nemocničního pokoje bude umožněna návštěva v jednom okamžiku pouze u jednoho pacienta na dobu maximálně 20 minut.
6) O výjimkách, např. o prodloužení návštěvy v paliativní péči, může rozhodnout primář či jím pověřený lékař oddělení.

Go to top