Rezervace termínu PCR testu

Žádanku Vám vystaví Váš lékař prostřednictvím elektronického systému ÚZIS.

Zdravotní pojišťovna určila frekvenční omezení pro úhradu těchto testů, a to na 1x denně a maximálně 3x do měsíce pro pozitivní nález a 3x do měsíce pro negativní nález. 

Získaná rezervace slouží klientovi především jako záruka, že bude v odběrovém středisku vyšetřen. Čas rezervace je orientační, snažíme se ho maximálně dodržet, ale v případě vysokého zájmu o vyšetření ze strany veřejnost jeho přesné dodržení nemůžeme garantovat. Neobjednané osoby nemusí být z kapacitních důvodů vždy možné vyšetřit (s ohledem na časovou a logistickou náročnost celého procesu)!

K PCR testu na COVID Vás může objednat Váš lékař nebo se můžete objednat sami.

Pokud se objednáváte sami, respektujte prosím doporučení stran časování termínu vyšetření, které Vám dal Váš lékař. Zejména u osob, které nemají klinické příznaky onemocnění COVID a jsou testovány z epidemiologických důvodů (jsou např. v karanténě po kontaktu s covid pozitivní osobou) je doba vhodná pro testování až s určitým odstupem od kontaktu.

Vyplňte a odešlete žádanku do systému, kde Vás pak pracovníci odběrového centra snadněji dohledají.

Standardní PCR vyšetření (výsledky max. do 24 hodin po odběru): 850,00 Kč


Poplatek lze zaplatit:
a) převodem na účet nemocnice 199127585 / 0300 (ČSOB Strakonice), variabilní symbol: rodné číslo, do zprávy pro příjemce uvést: COVID - samoplátce;
b) přímo v pokladně na ředitelství Nemocnice Strakonice hotově nebo kartou (pondělí - pátek 7:30 - 14:00);
c) na místě platební kartou.

Organizace, které hradí poplatek za více svých zaměstnanců, se obrátí na Finanční účtárnu nemocnice pro domluvu stran fakturace - 383 314 251, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Čas rezervace je orientační, snažíme se ho maximálně dodržet, ale v případě vysokého zájmu o vyšetření ze strany veřejnost jeho přesné dodržení nemůžeme garantovat. 

Odběrové místo

Nově: Odběry se od 19.12.2022 budou provádět v budově centrálních laboratoří (budova č. 3).

Interpretace výsledku

O výsledku budete vyrozuměni automaticky odesílanou SMS zprávou, na kterou neodpovídejte.

Časový horizont je, dle kapacitních možností laboratoře, maximálně 24 hodin, běžně výsledek obdržíte mnohem dříve. Pokud se tak nestane, s největší pravděpodobností došlo k technické chybě při zpracování Vašich kontaktních údajů. V tomto případě prosím kontaktujte mikrobiologickou laboratoř naší nemocnice: 702 164 562.

EU certifikát s výsledkem testu lze stáhnout do aplikace Tečka a na ocko.uzis.cz.

Upozornění:
Výsledek testu může vyjít nejen POZITIVNÍ, či NEGATIVNÍ, ale také HRANIČNÍ.

Výsledek HRANIČNÍ:
Znamená, že ve vyšetřovaném vzorku byla zjištěna přítomnost genetické informace viru SARS-CoV-2 ve velmi malém množství. Na základě tohoto výsledku není možné vyhodnotit analyzovaný vzorek jako negativní nebo pozitivní. Nelze s určitostí prokázat nákazu virem.
Pro správné vyhodnocení je potřeba PCR test zopakovat. Do té doby pro zajištění bezpečí Vašeho okolí doporučujeme se snažit o izolaci/minimalizaci množství kontaktů. V případě hraničního výsledku budete kontaktováni telefonicky.
Na základě hraničního výsledku není možné žádat vystavení certifikátu o prodělání onemocnění COVID-19.

 

Co dělat při POZITIVNÍM výsledku

 

Go to top