Vítejte v Nemocnici Strakonice, a.s.

Historie strakonické nemocnice se píše již od roku 1892. V současné době je u nás ročně hospitalizováno cca 14 500 pacientů a provedeno 140 000 ambulantních ošetření. 

Nemocnice je založena Jihočeským krajem, disponuje osmi lůžkovými odděleními s 306 lůžky pro akutní a následnou péči a rozsáhlým spektrem odborné ambulantní péče. Přirozenou spádovou oblastí jsou oblasti Strakonicka, Klatovska, Prachaticka a Písecka. 

Odborník

Seznam členů etické komise

předseda: MUDr. Pavel Švihálek

členové: JUDr. Alena Hanáčková, MUDr. Marta Jíňová, Ing. Pavlína Kořánová, MUDr. Michal Pelíšek, MBA, MUDr. Vilém Zoubek, Helena Poláčková, MUDr. Roman Zaremba, MUDr. Monika Sovová

 

Kontakty

Telefon: 383 314 126 / 120

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Činnost komise

Etická komise jako nezávislá odborná komise byla v nemocnici zřízena v roce 1998. V současné době je devítičlenná, její členové byli písemně jmenováni ředitelem nemocnice. 

Hlavní úkoly místní etické komise spočívají zejm. v činnosti při klinickém hodnocení léčiv probíhajícím v Nemocnici Strakonice, a.s. (nejedná se však o etickou komisi pro multicentrická hodnocení), na vyžádání se též může vyjadřovat k problémům týkajícím se obecně zdravotnické etiky. Při své činnosti se etická komise řídí platnou právní úpravou obsaženou v zákoně o léčivech a ve vyhlášce, kterou se stanoví správná klinická praxe a bližší podmínky klinického hodnocení léčiv, a pracuje podle jednacího řádu a svých standardních pracovních postupů.

Standardní operační postupy

Základem Střediska vědeckých informací (SVI) je základní knihovna se specializovaným fondem a je zřízena za účelem poskytovat veřejné informační a knihovnické služby.

Středisko provádí meziknihovní výpůjční službu včetně cirkulace a zprostředkovává mezinárodní meziknihovní výpůjční službu. Provádí cirkulaci periodik běžného roku a to v rámci nemocnice i ostatních institucí. Zabezpečuje součinnost SVI v regionu i mimo něj.

 

Služby knihovny
  • výpůjční
  • meziknihovní
  • informační : o katalozích, fondech a využívání knihovny, ústní informace bibliografického a faktografického charakteru, informace z oblasti lékařství a zdravotnictví
  • přístup na internet : multimediální PC, barevná tiskárna, scanner
  • na základě požadavků uživatelů knihovny vyhledává na internetu

Kontakt

Renata Kovářová

telefon: 383 314 441

mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

1. patro budovy hlavní vrátnice v areálu nemocnice 

Zaměstnanci nemocnice mohou využívat služby Dětské skupiny Srdíčko zřízené Dětským centrem Jihočeského kraje.

Dětská skupina Dětského centra Jihočeského kraje, o.p.s. Strakonice - zařízení péče o děti je novou službou péče o děti, jenž má pomáhat rodinám ke sladění rodinného a pracovního života. V DCJK, o.p.s. se zřizují dvě dětské skupiny. Dětská skupina 1 i Dětská skupina 2 jsou určeny dětem ve věku od jednoho roku do zahájení povinné školní docházky. Filozofií Dětské skupiny - Srdíčko je vytváření vztahu k přirozeným lidským potřebám jednotlivce, rozvoj komunikace, samostatnost a zdravé sebevědomí cestou přirozené výchovy.

Činnost v Dětské skupině – Srdíčko má charakter působení výchovy, vzdělávání a péče, klade důraz na socializaci dětí ve vrstevnické skupině s ohledem na individuální přístup pečujících osob k dítěti.

Provozní doba Dětské skupiny - Srdíčko je od 5.45 hodin do 18.15 hodin.

Oddělení vzdělávání

Renata Kovářová

referentka pro vzdělávání

Středisko vědeckých informací: 1. patro budovy hlavní vrátnice nemocnice

tel. č.: 383 314 441, 777 479 767

mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Specializační a aprobační vzdělávání zaměstnanců

Nemocnice Strakonice, a.s. je schopna zajistit celé nebo část specializačního vzdělávání lékařů v řadě akreditovaných oborů. Nemocnice současně disponuje akreditací pro praktické vyučování v akreditovaných zdravotnických bakalářských oborech pro přípravu porodních asistentek.

Akreditace pro zajištění odborné praxe (v délce 5 a 6 měsíců) v rámci praktické aprobační zkoušky uchazeče o uznání způsobilosti k výkonu povolání lékaře
Nemocnici Strakonice, a.s. byla Ministerstvem zdravotnictví dne 29. 11. 2019 udělena  akreditace na základě které lze § 13 odst. 1 písm. i) zákona č. 95/2004. provádět konkrétně určený vzdělávací program uveřejněný ve Věstníku MZ, částka 8, srpen 2018 pro zajištění odborné praxe (v délce 5 a 6 měsíců) v rámci praktické aprobační zkoušky uchazeče o uznání způsobilosti k výkonu povolání lékaře

Specializační vzdělávání na lékařských fakultách ČR

Na stránkách jednotlivých fakult naleznete informace pro postup při zápisu do specializačního vzdělávání a zařazení do zvoleného základního oboru lékařství, možnosti konzultace při výběru akreditovaných pracovišť, přehled konaných povinných teoretických kurzů v základních oborech, poradenské služby během specializačního vzdělávání či nabídku vystavení certifikátu o absolutoriu základního kmene a zajištění atestační zkoušky a vydání diplomu o získání odborné specializace.

2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze

1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze

3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze

Lékařská fakulta v Plzni Univerzity Karlovy v Praze

Rezidenční místa

Nemocnice Strakonice, a.s. průběžně vyhlašuje výběrová řízení na rezidenční místa pro lékařská i nelékařská povolání podpořená dotačním programem MZ ČR.

Aktuálně jsou vyhlášena výběrová řízení pro rezidenční místa.

Aktuálně nejsou vyhlášena žádná výběrová řízení.

Potřebné dokumenty - lékaři (zdroj - www stránky Ministerstva zdravotnictví ČR):

Přihláška a osobní dotazník - xlsx dokument

Aktuálně nejsou vyhlášena žádná výběrová řízení.

Potřebné dokumenty - lékaři (zdroj - www stránky Ministerstva zdravotnictví ČR):

Přihláška a osobní dotazník - xlsx dokument

Celoživotní vzdělávání zaměstnanců

Nemocnice Strakonice, a.s. podporuje další průběžné celoživotní vzdělávání zaměstnanců, kteří si tím prohlubují své znalosti a udrží kontakt s nejnovějšími medicínskými trendy. 

Žádost o povolení účasti zaměstnance na vzdělávací akci

Formulář žádosti o účast na vzdělávací akci (žadatel může formulář elektronicky vyplnit a vytisknout, vytištěnou žádost s vyjádřením nadřízeného pracovníka předá na odbor vzdělávání, současně nutno doložit i pozvánku na konkrétní akci, event. program)

Informace ke stážím a praxím

Nemocnice Strakonice, a.s. nabízí studentům středních a vysokých škol možnost absolvovat povinné i nepovinné stáže a praxe v rámci jejich vzdělávání. Níže jsou uvedeny podmínky a pravidla těchto stáží a formulář žádosti o jejich absolvování.

Nabízíme pracovní příležitost pro lékaře, všeobecné sestry, praktické sestry, porodní asistentky, dětské sestry, fyzioterapeuty a zdravotnické laboranty.

Vaše vzdělání, zdravotní způsobilost a trestní bezúhonnost je základním předpokladem práce u nás. Oceňujeme však i schopnost učit se novým věcem a být týmovým hráčem.

 

  

Proč se přidat k nám

Zde jsou důvody, proč je dobré pracovat právě u nás:

    • Hodně se naučíte:  o mladého lékaře a ošetřovatelské pracovníky se stará tým zkušených školitelů, podpora dalšího vzdělávání je jasnou prioritou.
    • Zajistíme hlídání pro Vaše děti : přednostní umístění dítěte zaměstnance do Dětské skupiny Srdíčko sídlící v areálu nemocnice - s příspěvkem od zaměstnavatele - možnost až 12,5 hod. pobytu denně
    • Budete pracovat v moderním prostředí:  V posledních letech prošla nemocnice velkou modernizací staveb a přístrojového vybavení. Některá klinická oddělení disponují centrovou péčí.
    • Nabídneme Vám řadu benefitů:  Jde například o příspěvek na životní pojištění či zvýhodněné telefonní tarify pro Vás a Vaše blízké, bonusové programy od spolupracujících bank, dotace na letní dětský tábor a lyžařskou školu.
    • Nabízíme individuální  náborový příspěvek pro vybraného profese.
    • Studenti mohou využít i stipendijní program , který je finančně podpoří během studia.  
    • Možnost ubytování: Nemocnice má možnost zajistit ubytování pro svého zaměstnance a pomáhá získat městský byt.
    • Příspěvek na závodní stravování
    • 5 týdnů dovolené : Místo dovolené je samozřejmě na Vás, kromě exotických destinací můžete zvolit i pobyt na nemocniční chatě na Kubově Huti.
    • Získejte novou "rodinu" : Dnes se tomu módně říká firemní kultura, to co Vám ale nabízíme, je přátelský a vstřícný kolektiv. 
    • a zajímavé finanční ohodnocení je samozřejmostí.

Svým nabízím nemocnice rovné, které nebudou negativně ovlivněny pracovními podmínkami vašeho pohlaví, věkem, národností či barvou pleti. 

 

Aktuálně nabízené volné pozice:

  • Všeobecné sestry, praktické sestry na lůž. oddělení, porodní asistentky, dětské sestry
  • Lékař/ka pro ORL ambulanci (specialista)
  • Lékař/ka pro Neurologické oddělení
  • Lékař/ka pro Interní oddělení
  • Lékař/ka pro Chirurgické oddělení (lékař/-ka před atestací)
  • Lékař/ka pro Gynekologicko - porodnické oddělení
  • Lékař/ka pro Dětské oddělení
  • Lékař/ka pro Plicní oddělení
  • Lékař/ka pro Radiodiagnostické oddělení
  • Farmaceutický asistent / farmaceutická asistentka
  • Laborant/ka centrálních laboratoří
  • Fyzioterapeut/ka

 

Máte u nás zájem pracovat, nebo se jen zeptat, kontaktujte nás:

  • Ing. Ivana Kačírková – vedoucí personálního oddělení - 383 314 125 (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)
  • vedoucí pracoviště
  • hlavní sestra nemocnice (u ošetřovatelských pozic) - 383 314 120 (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.)

 

 

 

Poděkování od našich pacientů

Sponzoring - informace

Dárcem se může stát fyzická i právnická osoba, příspěvky jsou dobrovolným aktem každého, kdo se chce na činnosti a rozvoji nemocnice podílet.
Dary je možné poskytnout věcné nebo finanční.

Za Vaši pomoc velmi děkujeme.

Facebook

NAŠE ZDRAVOTNÍ SLUŽBY

Nemocnice Strakonice, a.s. zajišťuje dostupnou, bezpečnou a kvalitní zdravotní péči okresního formátu a usiluje o spokojenost svých pacientů.

SPEKTRUM POSKYTOVANÉ PÉČE

INTENZIVNÍ PÉČE

INTERNÍ I CHIRURGICKÉ OBORY


Odborná péče o Vaše onemocnění a úrazy.

LÉKÁRNA

Poskytujeme široké spektrum odborných farmaceutických a klientsky komfortních služeb.

ZAJISTÍME ČI ZPROSTŘEDKUJEME

KOMPLEXNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČI

Go to top